Zonnepark op parkeerplaatsen bij strand

Zonnepark Bloemendaal aan Zee: groene stroom voor 600 huishoudens

Het zonnepark met 5000 zonnepanelen waaronder geparkeerd kan worden op de kop van de Zeeweg is op 2 juli j.l. officieel geopend. Dit is – voor zover bekend-de eerste grootschalige plaatsing van zonnepanelen boven een openbaar parkeerterrein in Nederland. Het is een belangrijke stap binnen de Regionale Energie Strategie (RES) die het opwekken van hernieuwbare energie wil vergroten.

De totale opgewekte stroom op de parkeerterreinen P1 en P2, staat gelijk aan het jaarlijkse stroomverbruik van ongeveer 600 huishoudens.

Wethouder Duurzaamheid Henk Wijkhuisen: “Ik ben heel trots dat we dit in Bloemendaal hebben kunnen realiseren. De ruimte om in onze gemeente duurzame energie op te kunnen wekken is schaars. In de beschermde gebieden, waaronder het waardevolle duingebied, willen we geen windturbines en zonnecollectoren. De parkeerterreinen van Bloemendaal aan Zee zijn daarom uitgelezen locaties voor de opwekking van zonne-energie. Bijkomend voordeel is dat de geparkeerde auto’s hier voortaan op zonnige dagen in de schaduw staan.” Bovendien kunnen elektrische auto’s hier hun auto opladen met zonne- energie. 

Naar overzicht