AED koffer

Zes nieuwe AED’s in Bloemendaal

Dankzij de goede samenwerking met Stichting AED zijn er 3 extra AED’s in Aerdenhout, 2 AED’s in Bennebroek en 1 AED in Bloemendaal geplaatst. Ook in Overveen komt er nog één extra maar de exacte locatie is nog niet bekend. Hiermee zijn er volgens de Stichting AED voldoende AED’s om binnen 6 minuten de juiste hulp te bieden bij een hartstilstand. De kans op overleven van een slachtoffer wordt hiermee aanzienlijk vergroot.

De extra AED’s zijn in een buitenkast geplaatst en 24 uur bereikbaar.  De precieze locaties van de AED’s vind u op deze kaart. De extra AED’s zijn geplaatst bij de Vondelschool, het Montessori College en Hockeyclub Rood- Wit in Aerdenhout, bij Al Dente in Bloemendaal, de Mixed Hockeyclub en Firma J.P. Engel en Zonen in Bennebroek. De locatie in Overveen wordt nog bepaald

Meer AED’s in dichtbevolkte gebieden is volgens sommige inwoners wenselijk. Als particulier kan je met je buurt via een crowdfundingactie een initiatief starten om een AED aan te schaffen. De Hartstichting en Phillips geven €1000 korting. Als je met 60 buren een  buurt AED pakket wil aanschaffen betaal je €25,50 p.p. Meer informatie via www.buurtaed.nl.

Daarnaast is het belangrijk dat  (particuliere) AED’s aangemeld worden. Zodat iedereen weet waar alle AED’s hangen. Dat kan via de Hartstichting. Hier kunt u een training doen om burgerhulpverlener te worden.

Naar overzicht