Comfortabele stoel bij tafel met plantjes en leesboeken

Woont u later ook nog lekker?

Nu woont u nog lekker, maar is dat over tien of twintig jaar nog zo? Denk nu vast na over hoe u later wilt wonen. Dat is de boodschap van de campagne ‘Ook later lekker wonen’ van onder andere de gemeente Bloemendaal, die 4 maart van start ging.

De campagne roept 50-plussers op tijdig na te denken over hoe ze later willen wonen. Welke wensen en woondromen heeft u? Welke stappen kunt u zetten om die waar te maken? Op de website www.ooklaterlekkerwonen.nustaat de vraag centraal ‘Gelukkig oud worden. Wat is daarvoor nodig?’. Op de website vindt u bijvoorbeeld de ‘doe de later lekker wonen-check’ en allerlei informatie, zoals over het aanpassen van de woning, de blijvers-lening, wonen in een woongroep, bestaande verhuisregelingen van de corporaties en subsidies.

Denk nu vast na over later

Nadenken over hoe u later wilt wonen is geen overbodige luxe. Bijna 50 % van de inwoners uit onze gemeente is 55 jaar of ouder.16 % vindt zijn of haar eigen woning niet geschikt om oud in te worden. Meer dan 40 % van de ouderen denkt dat er aanpassingen in de woning nodig zijn. Leefstijl, financiële situatie en woonomgeving zijn dan allemaal factoren die meespelen.

Naar overzicht