Burgemeester Roest in huiselijke setting

Oproep van de burgemeester

Beste inwoners,

We hebben in deze weken te maken met bijzondere omstandigheden. De effecten van de landelijke maatregelen tegen het coronavirus raken ieders persoonlijke leven. Evenementen worden geschrapt, afspraken afgezegd en sociale contacten worden beperkt tot beslist noodzakelijke ontmoetingen.

Het algehele beeld is dat ondernemers en (maatschappelijke) organisaties in Bloemendaal zich loyaal voegen in het regeringsbeleid. Ik heb groot respect voor het kordate optreden van onze inwoners en organisaties die er met elkaar voor zorgen dat de maatregelen goed worden opgevolgd. Zo werken we samen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beheersen.

Contacten beperken doen we om te voorkomen dat we elkaar besmetten. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet voor elkaar kunnen zijn. Juist nu moeten we op elkaar passen. Ouderen die extra kwetsbaar zijn en door de maatregelen eenzamer worden, kunnen onze hulp gebruiken. Even een extra tas boodschappen meenemen voor de buren is iets wat we allemaal kunnen doen. Kinderen kunnen een kaartje met een groet of tekening in de bus doen bij ouderen in de buurt. En elkaar wat vaker bellen om te vragen of alles goed gaat is ook een kleine moeite. Ook vraagt de gemeente de WhatsApp groepen in de wijken te overwegen om hun netwerk tijdelijk open te stellen voor hulpvragen van buurtbewoners. Buren die dat nodig hebben kunnen zo een steuntje in de rug krijgen, bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen voor mensen in de risicoleeftijd.

Ik vraag u de media goed te volgen en de aanwijzingen van de autoriteiten op te volgen. Voor vragen over het coronavirus COVID-19) kunt u tussen 08.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.

Ik houd u op de hoogte.

Naar overzicht