Woning isoleren

Isoleren is slim investeren

Wilt u energie besparen en toch comfortabel wonen? Dan is het isoleren van uw woning een logische stap. Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder gas en zorgt voor een lagere energierekening. Daarnaast is het prettig wonen, omdat het huis de warmte beter vasthoudt in de winter en koel blijft in de zomer. Maar waar begint u?

In 2017 was het gasverbruik per Bloemendaals huishouden maar liefst 70% hoger dan gemiddeld in Nederland. Dit komt doordat hier veel grote en relatief oude woningen staan die niet goed geïsoleerd zijn. Naar verwachting stijgen de energiekosten de komende jaren. Dat maakt investeren in isolatie nog interessanter.

Hoe kan ik mijn huis isoleren?

Met vloerisolatie, spouwmuur- of gevelisolatie, dakisolatie en dubbel glas kunt u uw huis isoleren. Ga eerst na welke isolatie al in uw woning aanwezig is. Dat bepaalt welke maatregelen voor uw huis het meest geschikt zijn. Op de website energiebesparendoejenu.nl ziet u per isolatievorm of deze geschikt is voor uw woning.

Hoe financier ik de isolatiemaatregelen?

De isolatiemaatregelen die hierboven worden genoemd, zijn flinke investeringen. Zo kost spouwmuurisolatie van een hoekwoning gemiddeld € 2.000,-. De jaarlijkse besparing op de energierekening is dan ongeveer € 550. Op energiesubsidiewijzer.nl vindt u voordelige leningen voor de financiering van deze maatregelen, zoals de Energiebespaarlening. Voor vloer-, bodem-, dak- en gevelisolatie en het aanbrengen van isolatieglas geldt het lage btw-tarief op arbeidsloon. Het lage btw-tarief is 9 procent in plaats van de normale 21.

Kleine maatregelen, snelle winst

Ook met een kleine investering kunt u al snel winst behalen. Bijvoorbeeld door:

  • naden en kieren te dichten;
  • cv-leidingen in onverwarmde ruimten te isoleren;
  • folie achter uw radiatoren te plakken.

Meer weten over het verduurzamen van uw woning?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen en voorbeelden zien van inwoners die al stappen hebben gezet? Abonneer u dan op de nieuwsbrief  'Naar slim en duurzaam wonen'. In mei 2019 wordt de eerste nieuwsbrief verzonden

Naar overzicht