Sportteam van het jaar 2019

De kampioenen van Bloemendaal weer gehuldigd!

Het openluchttheater Caprera was op woensdag 26 juni 2019 weer gastheer voor de jaarlijkse huldiging van de sportkampioenen. 30 Jeugdige Bloemendaalse teams slaagden er in het afgelopen jaar de meeste punten in de competitie bijeen te sporten. Traditiegetrouw komen de meeste kampioenen uit de hockey- en de voetbalsport. Uit handen van locoburgemeester Susanne de Roy van Zuidewijn ontvingen de kampioenen hun prijs.

“Sporten geeft plezier, is gezond maar is vooral ook gewoon gezellig. Samen met je teamgenoten een goede prestatie neerzetten geeft ieder een goed gevoel. Niet alleen tijdens de wedstrijd maar ook er na. Meestal gaat het over teams, maar laten we vooral de individuele sporters niet vergeten. Petje af voor hen die er alleen voor staan”, aldus locoburgemeester De Roy van Zuidewijn.

Sporttalent: meisjes

Kate Koster, 10 jaar. Nederlands kampioen turnen op balk, sprong en vloer en zilver op de NK bij de meerkamp finale. Kate is als jongste meisje ooit, toegevoegd aan de JOTS (Jong Oranje Talent Selectie). Zij traint 26 uur in de week, verdeeld over 6 dagen. Kate gaat met een aangepast rooster naar school.

Sportteam van het jaar

Jongens B1 van de Hockeyclub Bloemendaal is op zaterdag 15 juni in een wedstrijd tegen Kampong in het Wagener stadion in het Amsterdamse bos kampioen van Nederland geworden. Uiteindelijk moesten de shoot-outs de beslissing brengen. De jongens bleken stalen zenuwen te hebben en werden Nederlands Kampioen.

SportSpecial

Het tweede team in de categorie jongens 10 – 14 jaar van de Tennisvereniging WOC uit Overveen is in de Voorjaarscompetitie met grote overmacht kampioen geworden. Alle wedstrijden werden met groot verschil winnend afgesloten. Het team promoveert daardoor naar de Hoofdklasse.

De presentatie van de huldiging was in handen van Bennebroeker Alex Nelissen. De avond werd muzikaal ondersteund met DJ Ruben Visser en afgewisseld door optredens van de dansgroepen Double Strike!! en Double Trouble van Dansschool Jolein. De organisatie van de sportkampioenen was in handen van Sportsupport Kennemerland.

Naar overzicht