Burgemeester voor 1 dag

Burgemeester voor één dag

Dit jaar konden nieuwe inwoners, tijdens de kennismaking met de gemeente, aangeven wat zij belangrijk vonden als zij 1 dag burgemeester konden zijn. Bijvoorbeeld een campagne tegen poep op de stoep, een bezoek aan Huize Aelbertsberg en meer bloemen in de bermen. Uit alle ideeën zijn 5 inwoners geloot. Zij worden uitgenodigd om hun idee te bespreken met de burgemeester.

Als ik één dag burgemeester zou zijn, dan...

Zo begonnen alle ideeën die zijn ingediend door de nieuwe inwoners. Zo wilde een nieuwe inwoners een actie starten tegen poep op de stoep. Een andere inwoner wil kijken naar het verruimen van de openingstijden van de bibliotheek. En weer een andere inwoner nodigde de burgemeester uit voor een bezoek aan wooncomplex "Huize Albertsberg".

De jongste deelnemer had ingevuld: 'zou ik me als een koning voelen'.

Jaarlijkse kennismaking met nieuwe inwoners

Tijdens het open monumentenweekend heette het college alle inwoners welkom. Iedereen die het afgelopen jaar in de gemeente Bloemendaal is komen wonen was uitgenodigd. De ochtend op 14 september stond in het teken van kennismaken met de organisatie, het bestuur, maatschappelijke organisaties en de omgeving.

Voor en na het welkomstwoord van de burgemeester presenteerden verschillende maatschappelijke organisaties zich aan de nieuwe inwoners. Na de speech van de burgemeester konden de nieuwe inwoners mee met een rondleiding door het gemeentehuis.

Naar overzicht